Expositie Loolaan Galerie

Dat abstracte schilderijen en figuratieve pasteltekeningen goed samen gaan, bewijzen Marianne Kraster en Wilma Stegeman. Van 16 tm 24 februari exposeren zij in Loolaan Galerie in Apeldoorn.

Kraster studeerde aan Rietveld Academie in Amsterdam. in haar werk zoekt ze naar krachtige vormen en helder kleurgebruik. De zichtbare werkelijkheid is vrijwel altijd de aanleiding voor een schilderij. vooral de natuur vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie. De werken gaan over ritme, compositie en kleur, en over het creeren van ruimtelijke illusies op het platte vlak

Wilma Stegeman studeerde monumentale keramiek aan de Constantijn Huijgens Academie in Kampen. Haar werk bestaat sinds enkele jaren nog alleen uit tekeningen. Sinds eind 2017 maakt ze pasteltekeningen met als onderliggend thema 'Left over'. Ze geeft in deze serie haar visie op wat overblijft van wat mensen consumeren aan vlees. Ze maakt zichtbaar wat normaal gesproken onzichtbaar blijft en haar werk staat lijnrecht tegenover het in cellofaan verpakte lapje vlees. Tijdens de expositie is een groot nieuw drieluik in pastel te zien.

Kraster en Stegeman exposeren in de Loolaan Galerie in de weekenden 16-17 en 23-24 februari. Loolaan Galerie, Loolaan 31a, Apeldoorn. Openingstijden: 13.00-17.00. De Kunstenaars zijn aanwezig en geven de bezoekers graag toelichting op hun werk. De toegang is gratis.

IMG_4161.JPG

IMG_4147.JPG


Laat een bericht achter